kevään 2017 koulutusohjelma

Maaliskuu 2017

SOME-MARKKINOINTIA KIRJAKENTÄLLE

Kurssi tarjoaa kustantamojen yleisen kirjallisuuden markkinoinnille ja kustannustoimittajille perusvälineet sosiaalisen median hyödyntämiseen tehokkaalla tavalla. Millainen some-strategia kustantamolla kannattaa olla ja miten toteuttaa se? Millä tavalla somessa voi edistää kirjojen myyntiä? Millaiset sisällöt kiinnostavat, ja miten uteliaisuus herätetään? Miten tehdään onnistunut some-kampanja ja miten sen vaikutuksia mitataan? Miten tavoittaa uusia yleisöjä somessa ja miten kohdentaa markkinointi oikein?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa kirjailija, käsikirjoittaja ja sosiaalisen median yrittäjä Ronja Salmi. 

tiistaina 21.3. kello 9.00–12.00.
Kurssipaikka: Tekniskan salit, Eerikinkatu 2, Helsinki

***

Kurssin hinta on 80 euroa (+ alv 24 %). Hintaan sisältyy kahvi/tee ja aamiaissämpylä. Jos perut ilmoittautumisesi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, joudut maksamaan kurssin hinnan.
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 10.3.

Tiedustelut: Silka Raatikainen, p. 0445501653, silka.raatikainen@otava.fi.
 

.

 

menneitä koulutuksia

Marraskuu 2016
KÄYTÄNNÖN VIDEOKURSSI KUSTANTAMOJEN TARPEISIIN

Keskiviikkona 23.11.2016 klo 9–17
Tekniskan salit / Klubisali (Eerikinkatu 2, Helsinki, 6. krs)
Kuinka tehdä omin voimin laadukas kirjailijan haastatteluvideo tai opetusvideo?
Kurssilla käydään videonteon perusasiat käytännönläheisesti lävitse. Miten löytää valon ja äänen puolesta hyvä kuvauspaikka? Kuinka paljon kuvasuunnittelusta pitää tietää? Miten video editoidaan?
Koko päivän kurssilla käydään ensin läpi perusasiat, jotka videon suunnittelussa on otettava huomioon. Sitten suunnitellaan ryhmätyönä yksinkertainen video ja kuvataan se. Lopuksi video editoidaan.
Tarvitset kurssille mukaan oman videokameran (myös puhelimen kamera riittää) sekä läppärin, jolla video editoidaan (ilmainen editointiohjelma voidaan ladata kurssilla netistä). Kerro ilmoittautuessasi, millainen kamerasi on.
Kurssin kouluttajana on ohjaaja, käsikirjoittaja ja kuvaaja Nina Nordström (www.ninanordstrom.fi).

MITÄ KIRJASSA SAA SANOA?
Kirjallisuus, yksityisyydensuoja ja sananvapaus

Sananvapaus on itsestäänselvä arvo kirja-alalla. Mutta millainen vastuu tulee sananvapauden mukana – ja miten tämä vastuu koskettaa kustannustoimittajaa? Mitä tietokirjailijalla on lupa sanoa? Mitä kaunokirjailija voi käyttää materiaalinaan? Entä mistä tietää, milloin teksti olisi syytä luettaa lakimiehellä?
Järjestämme torstaina 17.11. klo 9–12 Tammen auditoriossa (Korkeavuorenkatu 37) koulutuksen, jonne aiheesta on kutsuttu puhumaan Mikko Hoikka Viestinnän keskusliitosta sekä Elina Grundström Julkisen sanan neuvostosta.
Mikko Hoikka on Viestinnän keskusliiton lakimies, ja hän kertoo juridisesta näkökulmasta siitä, mitä kustannustoimittajan tulee tietää yksityisyyden suojasta ja sananvapaudesta.
Elina Grundström on Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja. Julkisen sanan neuvosto tulkitsee hyvää journalistista tapaa kirjoittavan toimittajan näkökulmasta. Koulutuksessamme Elina Grundström vastaa kysymyksiin siitä, miten journalistin ohjeita voisi tulkita kustannustoimittajan näkökulmasta.

 

Syyskuu 2016

”KUVA OIS KIVA”

Kuvapankeista, käyttöluvista ja kuvien tekniikasta

tiistaina 6.9.2016 klo 9–12 Bonnierin auditoriossa (Korkeavuorenkatu 37)


KURSSIN SISÄLTÖ

9:15 – 10:45
Kuvapankeista ja -toimistoista
Kuvatoimittaja Anita Kokkila (SanomaPro)

Kuvaoikeuksista: kysymyksiä ja vastauksia
Rights Manager Anna Suominen (Bonnier Books Finland)

HUOM! Anna Suomisen osuudessa käydään läpi myös paikan päällä keskustelussa herääviä teemoja, mutta kysymyksiä – niin yleisiä kuin yksityiskohtaisiakin – pyydetään lähettämään hyvissä ajoin ennakkoon osoitteeseen elia.lennes@teos.fi. Suominen ei pidä aiheesta varsinaista alustusta.

10:45 – 11:00
Kahvitauko

11:00 – 11:30
Graafikon ja graafisen suunnittelun näkökulma kuvien käyttöön oppikirjoissa
Vastaavat graafikot Heli Ahola ja Venla Koski (Otava)

11:30 – 12:00
Kysymyksiä ja vastauksia